Sunday, February 5, 2012

Ismét van netem (félig)

Történt, hogy egy bizonyos Ms. Parker, miután megértette, hogy otthonából nemsokára távoznia kell, úgy döntött, bosszút áll a messzeföldön híres brit bürokrácián (de legalábbis kihasználja). Mivel az utolsó befizetéstől számított két hónapig nem kapcsolja ki a netet a szolgáltató, egyszerűen ezeket nem fizette be.

Igen ám, de sajnos az ügyfél beleegyezése nélkül nem lehet szerződést bontani legalább 3 hónapig, akkor se, ha az internetszolgáltatás hóttugyanazzal az eszközzel, ugyanott, még aznap újraindulna.

Ezt most egyelőre egy MiFi routerrel igyekszünk áthidalni, ami mobilinternetet oszt meg WiFi (vezetéknélküli internet) kapcsolaton.


Egy Huawei MiFi router; akkora mint egy osszecsukhatos mobiltelefon.

Bár eleinte féltem az eszköz teljesítményétől, teljesen jól megy minden szobában, és a hálózati teljesítménye is teljesen elfogadható. Nemsokára pedig jön a rendes internet.

Az angol bürokráciáról annyit, hogy itt már a 2000-es évek elején is féléveket kellett várni műtétekre; Douglas Adams játékot írt anno arról, mennyire nagy bonyodalmakat okoz szülőhazájában egy egyszerű költözés. Nyilvános kiáltására, a hónapokig tartó egyeztetések után, a szóban forgó bank küldött egy bocsánatkérő levelet - a régi címére.

Az én bankom egyszerűen nem fogadta el a - magyarul írt - lakcímkártyát tartózkodási helyem bizonyítékául, és kizárólag azt tartották elfogadhatónak, ha a munkáltatóm ír nekik egy levelet, amiben leírják, hogy tényleg nekik dolgozom, és tudomásuk szerint Magyarországon ott lakom ahol (nyilván erről ők is ugyanabból a lakcímkártyából értesültek), sem a különböző szerződéseim főpéldányai, sem az egyéb dokumentumaim nem győzték meg őket.

Illetve a biztosítónál, miután odamentem a leegyeztetett január 30-ai időpontra, 10:55-re, közölték, hogy szerintük február 13.-ára kell mennem, 14:25-re és hogy erről kapnom kellett egy levelet. Természetesen levél sehol. Bár a 30.-a és a 13.-a angolban nagyon hasonló (szörtínsz és szörtintsz), a januárt, a februárt, a 10-et, a 14-et, az 55-öt és a 25-öt még én se keverem.

Egyelőre ennyi.

No comments:

Post a Comment