Saturday, January 7, 2012

Első nap

A repülő picit késett, nem sokat, 10 perc max

Direkt ePassport-ot hoztam, a modern útlevelekkel elvileg önállóan lehet közlekedni.

ePassport kapuk zárva, nagyobb volt a sor mint amikor sztrájkoltak. Tényleg.

Fél óra múlva kikeveredek.

Egyik csomagom ott vár, másik sehol, a lánc áll.

Előbb-utóbb beindítják. Közbe a taxisofőr már kétszer hív, hogy holafaszomba vagyok.

Taxisofőr echte brit, semmi indiai beütés, londoni munkásakcentussal. Bennek hívják.

Mint kiderül, ez az utolsó hete taxiban, a foglalkozása eredetileg szakács volt, a csúcson egy 5 csillagos hotel séfje volt, de valami nem tetszett, elkezdett egy egyetemet, amellett csinálja a taxit. De most lediplomázik, és indítja jövő héten a saját vállalkozását. Nem értettem, miből, valami mérnök.

Camdenben született. Az az itteni Újbuda. Épp most lesz "posh" - pénzes emberekkel töltött.

Most északabbra lakik, Camden túl drága. Azt mondja, én is lakjak ott, Camden, vagy attól észak. Ishlingtonban van. Legyek a Northern Line-hoz közel, az hamar odavisz a munkahelyemre. A Black Katz nevű ingatlanközvetítővel beszéljek. Mondjak egy százassal olcsóbbat mint amit tényleg gondolok.

Kedves srác, nem a németes "tőlem meg is dögölhetsz" megy.

A George Hotel vicces helyen van: 5 hotel működik itt egyazon épületben. Röhej: egy másikon még gondolkoztam is. Csomagok lerak (2-től van beköltözés, angol idő szerint 9), el.

Kilépek az ajtón, meglátom a Breakfast feliratot, ez kell nekem. Ham & Eggs & Chips. Tökéletes - gondolom. Hát nem az. A krumpli se valami túl jó, de a sonka gépsonka. Ehető, de semmi extra. Ahhoz képest drága a 4 font érte.

Be a városba, iPad-hez SIM-kártyát szerezni.

O2 üzletben közlik, angol bankszámlára csak. Az nincs egyelőre.

Orange-nél: Hát, papíron angol bankszámla, de: várj egy picit. Elmondom, mit fogunk csinálni.

Lehoz egy ingyenes SIM-et, mondja: feltöltjük 5 fonttal itt. Utána átmész a szomszéd indiaiakhoz, ők papír meg minden nélkül SIM-átalakítást végeznek. Berakod az iPhone-ba, küldesz egy SMS-t, majd van 1 hónapra neted. Perfekt.

Kivágásért 10 fontot kérnek, és utána még mehetek vissza APN-nel bohóckodni (ráadásul ehhez meg kell trükközni az iPadet picit, de mindegy, már a pannon miatt meg kellett anno). Van net.

Írok a cégnek, hívnak péntek délutáni "buliba" az irodába, oké.

Az idő nyárias, október-november tájékán lehet ilyen. Melegem van a termopulcsiban, nyitott kabáttal.

A Trafalgar-teret használják a helyiek. Vagy a túristák.

A Trafalgar-teret használják a helyiek. Vagy a túristák. Nem tudom. Térként működik.

A lányok vadásznak. Most már tudom, milyen lehet lánynak lenni az utcán. Nem hiszem hogy szépfiú vagyok, szerintem csak hozzászoktak a szabatos... szerelemhez, és néznek mindenkit.

Megnézem a Covent Garden piacát, bemegyek teaboltba. Profi(bb) teabolt, de ízesített feketeteák a menők. Egy keveréken azért elgondolkozom.

A Covent Gardenben van macibolt, csináld-magad-maci. A koncepció az lenne, hogy ide elhozod a gyerkőcöt, majd mondasz neki egy összeget hogy mennyiből lehet meg a saját maga életre szóló macija. Vagy nem mondasz, nyilván, de az drága lesz.

Most már tudom miről szól a Fools Garden szám.

Hazasétálok a WestEnden keresztül. Most már tudom miről szól a Fools Garden szám.

A templomok mind látogathatóak, ingyen. Na jó, a Westminster Apátság duális rendszerbe működik: a túristák oldalt mehetnek be, pénzért, aki csak imádkozni jött, a főbejáraton, gratis.

A hotelben eredetileg egy 3. emeleti szobát kaptam, de egyfelől a fürdő mellette lezárva, másfelől a mellette lévő szobát festik (emiatt zárva a fürdő is). A szobalány kinyitotta az ablakot, a másik pedig nyilván a festés alatt nyitva. Aceton-szag. Lemegyek a másik csomagért, megjegyzem. Másik szoba, második emelet. Jobb, sokkal.

A wifi jó, telefonálni is lehet rajt.

A céges buli felemás. Mivel rengeteg Petra-típusú melós van, akik rendszerint közgazdászok gyakorlaton meg hasonlók, ezért az operátorok fluktuációja magas: letelik a gyakorlati idő és mennek máshova. Mondjuk nem olyan nyomott a hangulat mint a másik helyen, de nem érződik nagy oldottság se az asztalnál, és nem túl érdekes az IT-n kívül, hogy újfiú van.

Csocsóban egy 10-9 - 9 - 10 - 10-9 kapunk ki a főnökömmel a másik magyar srác és az egyik PM ellen.

Hazafele beugrom egy könyvesboltba a cég környékén. 3 emeletes. Vannak angol info könyvek, egy szobányi. Építészet, dizájn, művészet is. Tudom hol fogom elb.ni a szabadidőmet. Meg a minimál megtakarításom maradékát, és a fizumat.

Vacsora egy indiai (tandori) étteremben, nem jó, édes. Mindegy.

Korai fekvés.

No comments:

Post a Comment